Toplumsal Destek Projeleri: DONUNARAK GÖR PROJESİ

dokunarakgor2.png
Toplumsal Destek Projeleri: DONUNARAK GÖR PROJESİ

Projemiz, görme engelli bireylerin fakülte içerisinde ve dışarısında rahatça ulaşım sağlayabilmelerini, fakültemizin fiziki yapısını Braille Alfabesi ile yazılan levhalar ve Fakülte Resmî Web Sayfasına eklenecek olan fakülteyi tanımlayan metinler ile görme engelli bireylerin daha rahat ve daha kolay hareket edebilmelerini amaçlamaktadır. İşbu projeye göre görme engelli öğrenciler Braille Alfabesi ile yazılı levhalardan yararlanarak fakülte binasının lobi bölümünden başlayıp katlarda bulunan sınıf, amfi salon, öğrenci işleri, kütüphane ve kırtasiye gibi bölgelere, ayrıca fakülte çevresindeki yapılara (ATM- Bankamatik, Otobüs Durakları, Kantin, CeyPark gibi) kolay erişim sağlayabileceklerdir. Alternatif diğer yöntemle ise görme engelli öğrenciler, internet tarayıcısına giriş yapıp Fakülte Web Sayfasını aratacak, sayfaya giriş yaptığı zaman, web sayfasında açılan iç sekmelerde fakültenin tanımının yazılmış olduğu gömülü metinleri sesli olarak dinleyebileceklerdir. Görme engellilerin bu projeden en üst düzeyde verim alması adına örnek yapılar incelenmiştir. Fakültemizde fizibilite çalışması yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda ihtiyaç listesi çıkarılmış ve Dekanlığa teslime dilmiştir. Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın destekleri ile proje hayata geçirilmiş ve uygulamaları icra edilmiştir.

dokunarakgör1.jpeg

• TAKIM LİDERİ: İSMAİL SALİH BİLEK
  • TAKIM ÜYELERİ: NURSENA AKIN, BERKAY BAĞCI, EYLÜL NURŞEN OZANER, BATUHAN ALPEREN SAL, ERENCAN AKBULUT, FATMA KUMKALE, GÜLÜMSER BAŞTUĞ, HİMMET UĞUR AKÇE, MUSTAFA ERDEM, NİHAN ÖZEN, TUĞÇE AKÇAY, YASEMİN SİNAT, ÖMER ORMAN
  • TAKIM DANIŞMANI: DR. DİREN ÇAKILCI