Toplumsal Destek Projeleri: TARİHİMİ KARALAMA!

tarihimi karalama.jpg
TARİHİMİ KARALAMA! PROJESİ

Antalya Kaleiçi’ndeki duvar yazıları ve grafitilerin yarattığı görüntü kirliliği ile tarihi dokunun maruz kaldığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla projelendirilen “Tarihimi Karalama!” projesi çerçevesinde, proje öğrencileri Antalya Kaleiçi’nde alan araştırması yaparak tüm sokakları tek tek dolaştı ve görüntü kirliliğine sebep olan duvar yazılarını fotoğraflandırdı. Kaleiçi sokaklarından 35 farklı sokakta görüntü kirliliğine sebep olan toplam 417 adet duvar yazısı/grafitiyi tespit eden öğrenciler, bu kirliliğin ortadan kaldırılması için hazırladıkları rapor ve fotoğraf dosyasını Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı ile Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne sundular. Tarih Bölümü öğrencilerinin sahip olduğu tarih bilincinin bir yansıması olan bu projede, yaşadığımız şehrin en önemli tarihi alanları arasında bulunan Kaleiçi’nin görüntü kirliliğinden arındırılması ve tarihi dokunun ön plana çıkartılması amaçlanmıştır. Kaleiçi’nin söz konusu görüntü kirliliğinden arındırılması ve tekrar benzer bir görüntü yaşanmaması için tespit ve öneriler sonuç raporunda yer almıştır. Proje çerçevesinde sosyal medyada oluşturulan @tarihimikaralama.antalya hesabından, toplanan fotoğraflar paylaşıldı ve Antalya kamuoyunun dikkatine topluca sunularak söz konusu görüntü kirliliğine dikkat çekildi.

Proje Haberi İçin Tıklayınız…

• TAKIM LİDERİ: CEM BATUHAN ÇİÇEK
  • TAKIM ÜYELERİ: KEREM KUŞ, BASRİ TUNCA UYSAL, ESRA KUMRAL, EFKAN DURAK, SAMED AKBAŞ, ZÜLEYHA HEREKOĞLU, BİLGEHAN ÖZTÜRK
  • TAKIM DANIŞMANI: DR. DİREN ÇAKILCI