KONFERANSLAR VE GEZİLER

KONFERANS-“Osmanlı Tarih Yazımında Belge Kullanımı”

-PROF. DR. Yılmaz KURT-

“Osmanlı Tarih Yazımında Belge Kullanımı”

Bölümümüzün 2013-2014 eğitim yılı Bahar yarıyılında düzenlemiş olduğu etkinliklerden bir tanesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yılmaz KURT tarafından verilen “Osmanlı Tarih Yazımında Belge Kullanımı” başlıklı konferans oldu. 2 Nisan 2014 günü fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa bölüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gösterildi. Konferans sonunda, bölüm başkanımız Prof. Dr. Fahrettin TIZLAK tarafından teşekkür çiçeği takdim edilirken, dekan yardımcımız ve bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Güven DİNÇ Prof. Dr. Yılmaz KURT’A plaket takdim ettiler. Aynı gün öğretim üyelerimiz ve misafir hocamızla tarihi Kaleiçi gezisi gerçekleştirilmiştir.

KONFERANS-“Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Sanayisinin Doğuşu ve Gelişimi”

-PROF. DR MEHMET SEYİTDANLIOĞLU-

“Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Sanayisinin Doğuşu ve Gelişimi”

ölümümüzün 2014-2015 eğitim yılı için planlanan ilk etkinliği gerçekleştirilmiştir. Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerindenProf. Dr. Mehmet SEYİTDANLIOĞLU 17 Ekim 2014 tarihinde Akdeniz Üniversitesi TarihBölümü’nün davetlisi olarakfakültemiz Bumin Kağan Konferans Salonu’nda “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Sanayisinin Doğuşu ve Gelişimi” konulu konferans vermiştir. Konferans sonrasında kıymetli hocamıza Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fahrettin TIZLAK tarafından teşekkür çiçeği takdim edilmiştir.

KONFERANS-“Asiler ve Âşıklar: 17. Yüzyıl Osmanlı İstanbulu”

Doç. Dr. Tülün DEĞİRMENCİ & Yrd. Doç. Dr. Gülay YILMAZ DİKO

“Asiler ve Âşıklar: 17. Yüzyıl Osmanlı İstanbulu”

Bölümümüz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay YILMAZ DİKO ile misafir hocamız Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tülün DEĞİRMENCİ tarafından verilecek olan “Asiler ve Âşıklar: 17. Yüzyıl Osmanlı İstanbulu” başlıklı konferansımıza tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.

Tarih: 17 Mart 2015 Salı

Saat: 14:00

Yer: Bumin Kağan Konferans Salonu

GEZİLER

GEZİ-“2014 İSTANBUL GEZİSİ”

Bölümümüzün 4. sınıf Osmanlı Arşiv Belgeleri dersi kapsamında başta Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nin tanıtılması maksadı ile her yıl İstanbul’a düzenlenen kültür gezisi bu yıl 16-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da bulunan Başbakanlık Osmanlı Arşivi ziyareti ile başlayan gezimiz Beyazıt, Süleymaniye, Sultanahmet, Eminönü, Beyoğlu, Galata, Yıldız, Beşiktaş semtlerinin gezilmesi de dahil iki gün sürdü. Gezi sırasında birçok cami, müze, saray ve tarihi yer ziyaret edildi.

GEZİ-“2014 KONYA GEZİSİ”

Bölümümüzün 2. sınıf Selçuklu Tarihi dersi kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği Konya gezisi 24 Ekim Cuma günü gerçekleştirildi.