Sanat Tarihi Bölümü Ana Sayfa

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü

Sanat Tarihi Bölümü, Fen-Edebiyat fakültesi bünyesinde yer alan “Sanat Tarihi ve Arkeoloji” bölümünden ayrılarak 1997 yılında kurulmuştur. 2011 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak yüksek lisans ve doktora öğrencilerini almaya başlamıştır. Aynı yılda bölümümüz lisans öğrenimine geçmiş, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde ise ikinci öğretim programımız açılmıştır. Öğrenim süresi toplam 8 yarıyıldır. Sanat Tarihi bölümü Türk-İslam Sanatı ABD, Bizans Sanatı ABD ve Ortaçağ ABD olmak üzere toplam üç anabilim dalından oluşmaktadır.