Fechner Day 2019

Sizlere 30 Ekim- 2 Kasım 2019 tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan Fechner Günü 2019’u duyurmaktan mutluluk duymaktayız. Uluslararası Psikofizik Derneği tarafından her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde yapılmakta olan Fechner Günü toplantıları bu yıl Türkiye’de Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümünün ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Toplantı ile ilgili detaylara linkteki web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Toplantı Yeri: Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Antalya.

Davetli Konuşmacılar

Onur Güntürkün (Ruhr University Bochum, Almanya)

Canan Başar-Eroğlu (İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye)

Ruth Litovsky (U-W Madison, ABD)

Yoshitaka Nakajima (Kyushu University, Japonya)

Jim Townsend (Indiana University, ABD)

Steve Link (UC San Diego, ABD)

Toplantıda, ölçme (ölçek geliştirme vs.), psikofiziksel yöntemler, bellek, dikkat, algı, dil, modeller-arası karşılaştırma, hayvan psikofiziği, zaman algısı, matematiksel ve hesapsal modelleme, pratik uygulamalar ayrıca psikofizik tarihi ve felsefesi gibi konular ele alınacaktır. Türkiye olarak ev sahipliği yaptığımız bu yılki psikofizik toplantısında Türkiye’de bu alanlarda yapılan çalışmaların temsil edilmesinin önemli olduğu fikrinden yola çıkarak Türkiye’deki çalışmaları içeren bir oturumun gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Toplantıya sözel bildiri veya poster bildiri göndererek katılmak mümkündür. Bildiri dili İngilizcedir. Bildiri gönderimi için gerekli bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Son özet gönderim tarihi : 30 Temmuz 2019

Her biri kendi alanında saygın uluslararası biliminsanları ile biraraya gelmek ve psikofizik alanındaki çalışmaları paylaşmak üzere sizlerle Ekimde Antalya’da buluşmayı diliyoruz.

Saygılarımızla,

Düzenleme Kurulu adına,