g60-1-logo

I.GeroAtlas60+Tazelenme Üniversitesi (GATÜ) Sempozyumu

I.GeroAtlas60+Tazelenme Üniversitesi (GATÜ) Sempozyumu için hazırlıklarımıza başladık. İlgilenen meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. İsmail Tufan (AÜ Berontoloji Bölümü Başkanı)

ugs-logo

VIII. Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Sempozyumu

VIII. Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Sempozyumu’nun hazırlıkları başlamıştır. İlgilenen meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. İsmail Tufan (AÜ Berontoloji Bölümü Başkanı)

Gerontolojide Kalitatif Araştırma Yöntemleri

Gerontolojide sadece nicel değil, aynı zamanda nitel araştırmalar da büyük önem taşımaktadır. Özellikle daha önce hiç veya çok az bilginin mevcut olduğu gerontolojik konuların ilk önce kalitatif araştırma yöntemleriyle araştırması gerekmektedir. Fakat bu alanda Gerontolojide büyük bir bilgi boşluğu bulunduğu da bir gerçektir. Bunu gidermek amacıyla Prof. Dr. İsmail Tufan kalitatif araştırma yöntemleri yeni bir eğitim programı başlatımıştır.

GeroKitaplık

Türkiye’de yaşlanma ve yaşlılık üzerine yayınları artırmak amacıyla 2106 yılında Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından hayata geçirilmiştir. GeroKitaplık toplantılarında bir kitap bir uzman tarafından bilimsel açıdan eleştirilmektedir. Toplantıya kitabın yazarı da davet edilmekte ve kitabı eleştirel yönden inceleyen uzman tarafından yazara kitap hakkında sorular yöneltilmektedir.

Tazelenme Günleri

2016 yılının Aralık ayında Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından başlatılan “Tazelenme Günleri” etkinliğinin amacı gerontolojik bilgileri topluma taşımak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır. Yaşlanma ve yaşlılıkla ilgili gerontolojik bilgilerin bu yoldan yaaygınlaşmasını sağlamak için alışveriş merkezilerinde düzenlenen “Tazelenme Günleri” etkinlikleri 2016 yılının Aralık ayında iki defa düzenlenmiş,i Gerontolojinin halkla buluşması süreci başlamıştır. Büyük ilgi gören bu etkinlikler 2107 yılında da devam edecektir.

Mavi Ev Konuşmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından 2016 yılında açılan Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Buluşma Merekezi “Mavi Ev”, Türkiye’nin en modern tesislerinden biridir. Burasını gerçek bir buluşma merkezi haline getirmek ve demans hastası olan ailelerin yanı sıra demansa karşı alınabilecek önlemler hakkında kamuyu bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. “Mavi Ev Konuşmaları” adı altında yürütülen bu etkinlik 2017 yılında detaylandırılarak sürdürülecektir.

GeroBülten

GeroBülten 1