DÖNEM SONU MAZERET SINAVLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 30/ç maddesi gereğince, Final ve Bütünleme Mazeretlerine başvuracak öğrencilerin Final ve Bütünleme sınavlarının her ikisine birden girememiş olması ve belgelendirilebilen bir mazereti bulunması gerekmektedir.

30/ç Maddesi – Mazeret sınavı: İlgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenden dolayı eğitim-öğretim dönemi içinde açılan ara sınavlara giremeyen veya yıl/yarıyıl sonu sınavları ile yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavlarından her ikisine birden giremeyen öğrenciler için açılan sınavdır. Ancak bu Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre ilgili yönetim kurulunca belirlenen yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavı açılmayacak dersler için yıl/yarıyıl sonu sınavına katılamayan öğrencilere mazeret sınav hakkı verilir.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus Konyaaltı-Antalya / TÜRKİYE